5. lokakuuta 2017

EVS-kuulumisia Norjasta

Jovain! Toisena Liedon nuorisotoimen lähettämänä EVS-projektilaisena kaudelle 2017-2018, saanen esittäytyä. 23-vuotias tyvär, syntyjään Liedosta, jossa perhe edelleen edustaa, mutta itse sittemmin muuttanut sinne sun tänne ympäri maata. Parempana puoliskona matkassani kulkee 5-vuotias islanninlammaskoira, joka on aina valmiina uusiin seikkailuihin, mun tuki ja turva. 


Projektiin lähtöä työstettiin alkuvuodesta saakka ja elokuun lopulla seistiin vihdoin Helsingin lentokentällä valmiina lähtöön. Itselle elämä on jatkuvaa seikkailua ja paikoilleen asettuminen tuntuu kaukaiselta haaveelta, joten tähän mukaan pääseminen oli varsinainen onnenpotku.

Meidän koti sijaitsee Norjan länsirannikolla kylässä nimeltä Svelgen, mutta toimialueena on käytännössä koko Bremangerin kunta. Pääasiassa meidän työtä on toimia lasten ja nuorten aktivoijina, mutta vapaaehtoistyötä tehdään myös vanhemman ikäluokan kanssa. Pääpaino toiminnassa on omassa kylässä erilaisissa toimipisteissä, mutta nuokkaritoimintaa ylläpidetään säännöllisesti myös kahdessa lähikylässä.

Toimintaa ylläpidetään, tietysti kunnan omien työntekijöiden lisäksi, kolmen muun vapaaehtoisen kanssa, jotka tulee Bulgariasta, Alankomaista ja Azerbaijanista. Jokseenkin voisin siis todeta, että ehkä mulle Norjan pieni syrjäinen kylä oli vähiten kulttuurishokki, mutta on täällä itsekin saanut uuteen elämään totutella ihan kiitettävästi. Laiselleni "yksinäiselle sudelle" kimppa-asuminen tuntui jännittävältä ajatukselta, mutta pakko myöntää, että meillä on ihan mahdottoman hyvä ja tiivis porukka kasassa!
Meidän perhe 💓 viettämässä iltaa yhden host-familyn luona.

Reilun kuukauden verran on matkaa takana, yhdeksän kuukautta edessä. Ensimmäiset viikot on vierineet lähinnä paikkoihin ja ihmisiin tutustuessa sekä teoriassa käyty paljon asioita läpi. Asettuminen on sujunut melkoisen rauhalliseen tahtiin, mutta nyt jo näyttää kalenteri täyttyvän enemmän toiminnalla. Itselle henk.koh. olisi riittänyt lyhyempikin perehdytys, koska toimettomana turhaudun nopeasti, mutta onpahan ainakin tullut vaellettua vuorilla ja niitä täällä kyllä riittää! Luonnonlapselle aika mielettömät maastot! 👌 Aina on jotain töyssyjä matkassa ja kulttuurierot eri tilanteissa aiheuttaa haasteita, mutta muutoin koen olevani melko onnekas tästä kaikesta.

Nää kaks ihmistä 💓
Perehdytyksen päätteeksi vietettiin viikko Balestradissa kaikkien Norjassa toimivien EVS-ihmeiden kanssa.
27 ihmistä, 9 projektia ja 16 eri kansallisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti